Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Ναι, αλλά τι γίνεται με τα λουλούδια;

Φτιάξαμε τα στεφάνια της Πρωτομαγιάς, στολίσαμε τα σπίτια μας, ξέρετε όμως πώς μεγάλωσαν όλα αυτά τα λουλούδια;

Πώς και από πού φυτρώνουν τα φυτά και τα λουλούδια; Δείτε αυτό το βίντεο που δείχνει, μέσα σε λίγη ώρα, το πώς ένα σποράκι γίνεται φυτό..

Μπορούμε λοιπόν και εμείς να φυτέψουμε σπόρους και να αποκτήσουμε το δικό μας μικρο κήπο; ΦΥΣΙΚΑ!! Πρώτα όμως πρέπει να ξέρουμε τί πρέπει να δώσουμε σε ένα σπόρο για να γίνει φυτό. Φτάνει μόνο να το κρύψουμε στο χώμα; Πόσο νερό χρειάζεται για να μεγαλώσει; Και ο ήλιος; Θα του κάνει καλό ο ήλιος; Παίξτε το παρακάτω εκπαιδευτικό παιχνιδάκι και φροντίστε να δώσετε στα φυτά αυτό που χρειάζονται για να ευδοκιμήσουν. Για να δούμε, μπορείτε να βρείτε όσα πρέπει να γίνουν, και να εξηγήσετε γιατί αποφασίσατε την κάθε κίνησή σας; Όταν τελειώσει, ζωγραφίστε όσα μάθατε και προσπαθήστε να γράψετε "νερό", "χώμα", "φως", "χώρος" (το παιδί θα πρέπει να γράψει μόνο του, χωρίς να βλέπετε κάπου τις λέξεις γραμμένες).

Αν θέλετε να κάνετε λίγη ...λουλουδένια εξάσκηση στην αναγνωστική ικανότητα, μπορείτε να παίξετε ένα παιχνίδι εδω

Όλα τα φυτά χρειάζονται χώμα, νερό, φως και χώρο για να αναπτυχθούν. Άλλα χρειάζονται πολύ νερό, άλλα λιγότερο. Άλλα είναι ευαίσθητα στο φως του ήλιου, και άλλα όχι. Για να κάνετε τα δικά σας πειράματα, τί καλύτερο από το να φυτέψετε τις αγαπημένες σας φακές και τα πεντανόστιμα φασόλια! (Πώς; Δεν σας αρέσουν; Κάντε το πείραμα και ποιός ξέρει...ίσως τα δείτε με άλλο μάτι....)

Μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες εδώ και να παρακολουθείτε καθημερινά την ανάπτυξη τους. Οι φακές παίρνουν γρήγορα ύψος, ενώ τα φασόλια προσφέρουν γρήγορα τα πλατιά εντυπωσιακά τους φύλλα για παρατήρηση..

Αρκετά όμως με τα πειράματα, δεν νομίζετε; Ας μεταμορφωθούμε για λίγο σε σποράκια και με τη βοήθεια της μουσικής μπορούμε να χορέψουμε τον αργό και όμορφο χορό των φυτών... ( Ακολουθήστε αυτόν τον σύνδεσμο για να ακούσετε τον Canon in D του Pachelbel. Βάλτε το παιδί σας να καθήσει κουλουριασμένο στο πάτωμα. Ακολουθώντας τη μουσική, το παιδί μπορεί να αρχίσει να απλώνει τα πόδια του σαν να βγάζει ρίζες, τα χέρια του για μίσχο και φύλλα, και να αρχίσει να ανακάθεται στον ποπό, στα γόνατα, όρθιο, τεντωμένο, κουνώντας ελαφρά τον κορμό του, όπως τα φυτά στο βίντεο που είδατε. Συνεχίστε να θέλετε μόνοι σας φτιάχνοντας μια ιστορία και βοηθώντας με τις ιδέες σας το παιδί σας να μεταμορφωθεί σε μέλισσα, συννεφάκι, πεταλούδα κτλ.)


Κουραστηκατε; Ώρα να καθησετε αναπαυτικά και να ακούσετε ένα παραμύθι και ένα τραγούδι! Γι αυτή την εβδομάδα σας προτείνουμε να ακούσετε εδώ..και εδώ...

Την Κυριακή έρχεται η γιορτή της μητέρας. Δεν σας ξεχασαμε  μαμάδες, και σύντομα θα σας προτείνουμε κατασκευές με την συνεργασία γονιων-παιδιου, για να γιορτάσετε αυτή την όμορφη μέρα! Μέχρι τότε, καλά να περνάτε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηστε στη σελιδα μας