Εγγραφές στο Νηπιαγωγείο


Πριν έρθετε κοντά μας, διαβάστε τις παρακάτω πληροφορίες για τις εγγραφές και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Για οποιαδήποτε απορία, επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 2510391053.


ΠΡΟΣΟΧΗ! Η παραλαβή των 

 
δικαιολογητικών για τις εγγραφές 


θα γίνεται μόνο μετά από


 τηλεφωνική επικοινωνία, στα πλαίσια


της τήρησης των προτεινόμενων μέτρων 


αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού, όπως


έχουν ανακοινωθεί από τον ΕΟΔΥ.

(υπ.αριθ.Φ.6/55114/Δ1 εγκύκλιος ΥΠΑΙΘ)

 
Για το σχολικό έτος 2020-21 οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά στο https://proti-eggrafi.services.gov.gr, όπως αναφέρεται στον αναλυτικό οδηγό του ΥΠΑΙΘ  που μπορείτε να βρείτε εδώ. (θα σας καθοδηγήσει βήμα-βήμα)Ποιά δικαιολογητικά πρέπει να έχω μαζί μου;

Για την εγγραφή στο Νηπιαγωγείο οι γονείς/κηδεμόνες υποβάλλουν στο Νηπιαγωγείο που ανήκουν τα παρακάτω δικαιολογητικά ,όπως αναφέρεται και κατά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής αίτησης:

δ. Επίδειξη του βιβλιαρίου υγείας του μαθητή, ή προσκόμιση άλλου στοιχείου, στο οποίο φαίνεται ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια
ε. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (μπορείτε να το τυπώσετε εδω . Πρέπει να συμπληρωθεί από τον παιδίατρο και θα κατατεθεί στο Νηπιαγωγείο από τον γονέα)
στ) Τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την εγγραφή στο ολοήμερο τμήμα και το τμήμα πρόωρης υποδοχής, όπως περιγράφονται παρακάτω.
Στην περίπτωση των μαθητών/-τριών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες οι γονείς/κηδεμόνες συνυποβάλλουν γνωμάτευση από Κ.Ε.Σ.Υ. ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη αρμόδια δημόσια υπηρεσία. Επισημαίνεται ότι η γνωμάτευση αυτή δεν αποτελεί προϋπόθεση εγγραφής του μαθητή/τριας στο νηπιαγωγείο, διευκολύνει όμως την οργάνωση για υποστήριξη μαθητών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες.


ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΩΡΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ
 

α. Προϋποθέσεις εγγραφής στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα:
Στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται:
1. Μαθητές των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Δικαίωμα εγγραφής δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα και κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους.
2. Μαθητές, των οποίων οι γονείς/κηδεμόνες ανήκουν σε ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως:
I) Πολύτεκνοι / τρίτεκνοι / μονογονεϊκές οικογένειες, γονείς με χρόνιες παθήσεις /ενταγμένοι σε πρόγραμμα απεξάρτησης / φυλακισμένοι.
II) Πολίτες τρίτων χωρών που διαμένουν σε κέντρα ή σε δομές φιλοξενίας του ελληνικού κράτους ή της
Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

β. Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών στο τμήμα πρόωρης υποδοχής (7:45-8:00):
1. Στο τμήμα πρόωρης υποδοχής δικαίωμα συμμετοχής έχουν νήπια/προνήπια τα οποία είναι εγγεγραμμένα και φοιτούν στο ολοήμερο πρόγραμμα. (Ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία του τμήματος πρόωρης υποδοχής είναι τα 5 νήπια/προνήπια).


Ποιό είναι το ωράριο λειτουργίας του Νηπιαγωγείου;

Η προαιρετική πρωινή ζώνη υποδέχεται νήπια από τις 7:45 έως τις 8:00. Κατόπιν η πόρτα κλείνει και το υποχρεωτικό πρωινό τμήμα υποδέχεται τα νήπια από τις 8:15 ως τις 8:30. Η αποχώρηση των μαθητών του πρωινού προγράμματος γίνεται στις 13:00 και οι μαθητές του προαιρετικού ολήμερου τμήματος αποχωρούν στις 16:00.

Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά, και να γίνουμε μαζί η επόμενη χαρούμενη παρέα του 2ου Νηπιαγωγείου Αμυγδαλεώνα!!

Αναζητηστε στη σελιδα μας