Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

...και ένα ακόμη πασχαλινό παιχνίδι με κρυφτό!!

Όχι, αυτή τη φορά δεν θα κρύψουμε θησαυρούς.. Ένα ανοιξιάτικο κουνελάκι σκέφτεται να επισκεφτεί το σπίτι σας και να κρυφτεί σε γωνιές περιμένοντας το παιδί σας..

Έτοιμοι να παίξουμε; Πήραμε την ιδέα από εδώ. Στον σύνδεσμο αυτό θα βρείτε στα αγγλικά έτοιμο εκτυπώσιμο υλικό (μία γάτα από χαρτόνι), και τον τρόπο κατασκευής της, εμείς όμως λόγω Πάσχα σας προτείνουμε να φτιάξετε ένα κουνελάκι και να παίξετε τις γιορτινές αυτές ημέρες κουνελοκρυφτό...

Θα χρειαστούμε:
  • Κομμάτια από χοντρή κούτα
  • ψαλίδι
  • Μαρκαδόρους ή νερομπογιές
  • συρραπτικό ή κόλλα ή σελοτέιπ
  • πολλή φαντασία

Σχεδιάζουμε σε μια κούτα ένα κουνελάκι, και κρατούμε ένα ακόμη κομμάτι για να δημιουργήσουμε ένα "ποδαράκι" σταθεροποίησης. Κόβουμε τα κομμάτια της κούτας, βάφουμε με τους μαρκαδόρους και τα πινέλα μας, κολλάμε με μια γερή κόλλα ή απλά με συρραπτικό/σελοτείπ το "ποδαράκι" στην πλάτη της κατασκευής μας, και είμαστε έτοιμοι να παίξουμε. Κρύψτε το κουνέλι στο σπίτι, στην αυλή, και, όπως πάντα, δίνοντας λίγα στοιχεία βοηθείστε το παιδί σας να βρει πού κρύβεται ο Πασχαλινός επισκέπτης!!

(μερικές ιδέες: Κρύψτε το κουνέλι σας...:
στο φούρνο "Νομίζω ότι το κουνέλι ψάχνει να φάει πασχαλινά τσουρέκια"
στο πλυντήριο "Το κουνέλι θέλει να παίξει με σαπουνάδες"
στο κρεββάτι κάτω από τις κουβέρτες "το κουνέλι θέλει να γνωρίσει το αρκουδάκι σου"
στο ψυγείο "το κουνέλι μυρίστηκε τα καρότα"
στην γλάστρα με τα λουλούδια "το κουνέλι θέλει να φτιάξει μια ανθοδέσμη" κτλ...)


(να και ένα κουνέλι που έφτιαξα για να σας δώσω ιδέα.. δεν έχει όμως και πολλή σημασία η τέχνη και η όψη, κάντε το αστείο, χαριτωμένο, παιδικό, πρόχειρο, με πλούσια υλικά, όπως σας βγει, αρκεί να διασκεδάσετε!!)

(όψη...)

(..και το ποδαράκι στήριξης πίσω!)



ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηστε στη σελιδα μας