Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Ο βοσκός που φώναζε "Λύκος" και άλλα ψέμματα....

 Πρωταπριλιά σήμερα, και τα ψέμματα έδιναν και έπαιρναν!! Αφού μιλήσαμε το πρωί για τα ψέμματα και το...χμμ...ποιόν τους (κάνει να λέμε ψέμματα; Γιατί τότε τα γιορτάζουμε; Ποιά ψέμματα είναι αστεία και ποιά όχι;), διαβάσαμε για τον βοσκό που φώναζε "λύκος", μέσα από την παρακάτω μετάφραση που απλόχερα μας χάρισε μέσα από το διαδίκτυο η κυρία Μαρίνα Ζαχαριά από το Νηπιαγωγείο Όσσας!!
 




Αφού διαβάσαμε, γελάσαμε και προβληματιστήκαμε, βγάλαμε τα συμπεράσματά μας από την ιστορία αυτή, και μετά το φαγητό, καθήσαμε όλοι για να κάνουμε ένα φύλλο ποσοτήτων με βάση τους ήρωες του παραμυθιού.

Αφού τελειώσαμε και αυτή τη δουλειά μας, είπαμε να δραματοποιήσουμε το παραμύθι. Άλλοι έγιναν χωρικοί, άλλοι λύκοι και άλλοι προβατάκια, και το θέατρο μας άρεσε και σήμερα πολύ! Παίξαμε το παραμύθι μας, χωριστήκαμε σε ομάδες, και όταν τελειώσαμε, χειροκροτήσαμε όλη την ομάδα μας για την καλή της δουλειά!

Στο τέλος της ημέρας, και επειδή διάφορα ψεμματάκια ακούγονταν όλη μέρα από εδώ και από εκεί, μαζευτήκαμε όλοι στην παρεούλα και αρχίσαμε να σκεφτόμαστε και να λέμε τα πιό απίθανα, τρελλά ψέμματα.
Και, επειδή πολλοί βάζουν την αρχή της Πρωταπριλιάς στην αρχή της εποχής του ψαρέματος για τους Κέλτες, καταλήξαμε και εμείς...να λέμε ψαράδικα ψέμματα:
Πήγαμε μια μέρα για ψάρεμα και ψαρέψαμε:
  • Πεταλούδες, μεγάλες και μικρές, με φτερά χρωματιστά και πολύχρωμα
  • Μία φάλαινα (με ένα τόσο δα αγκίστρι;)
  • Μία γοργόνα
  • Μία μπότα (αχ και να ήταν μόνο ψέμμα..)
  • Έναν χαρταετό που πετούσε στην θάλασσα
  • Ένα πρόβατο
  • Μία γάτα

Αύριο ετοιμαζόμαστε για περισσότερα ψέμματα, μέσα από τα ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ!!

4 σχόλια:

  1. Ευχαριστώ για το μηνυματάκι σας. Ομολογώ ότι δεν ήξερα την πολύ ενδιαφέρουσα σελίδα σας. Μόλις πρόσθεσα τον σύνδεσμο του ιστολογίου σας στη λίστα των ιστολογίων μου. Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Φιλικά. Τάνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με πολύ χαρά κάνουμε νέους φίλους.Εδώ είμαστε για να τα λέμε! :)

      Διαγραφή
  2. ΟΜΟΡΦΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ!ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια. Βέβαια,όλα τα "ευχαριστώ" για το παραμύθι αξίζουν στην συνάδελφο εδώ ---> http://nipiablog.blogspot.gr/ για την εκπληκτική μετάφραση και την ανάρτηση στο scribd. :)

      Διαγραφή

Αναζητηστε στη σελιδα μας