Εγγραφές στο Νηπιαγωγείο


Πριν έρθετε κοντά μας, διαβάστε τις παρακάτω πληροφορίες για τις εγγραφές και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Για οποιαδήποτε απορία, επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλέφωνο 2510391053.

Για τις εγγραφές στο Νηπιαγωγείο η εγκύκλιος του Υπουργείου αναφέρει:
     "Σύμφωνα με τα άρθρα 7, παρ.1 των Π.Δ. 200/98 & 201/98 (ΦΕΚ 161Α) όπως τροποποιήθηκαν από το άρθρο 7, παρ.3 του Ν. 2817/1995 (ΦΕΚ 78Α), οι εγγραφές των μαθητών για κάθε σχολικό έτος πραγματοποιούνται από 1 έως 21 Ιουνίου του προηγούμενου σχολικού έτους."

Συγκεκριμένα για το έτος 2013, οι εγγραφές ξεκινούν τη Δευτέρα 2/6/2015 και λήγουν την Παρασκευή 19/6/2015.

Γιατί όχι τον Σεπτέμβριο;
α) Στα τμήματα εγγράφονται κατά προτεραιότητα τα νήπια πρώτης ηλικίας (για τα οποία η φοίτηση στο νηπιαγωγείο είναι υποχρεωτική) και ακολουθούν τα προνήπια στις θέσεις που απομένουν (σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων των προνηπίων υπερβαίνει τις θέσεις που απομένουν, τότε ακουλουθείται η διαδικασία της κλήρωσης).
β) Στις 21 Ιουνίου οι εγγραφές του Νηπιαγωγείου δηλώνονται στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας έτσι ώστε να γίνει έγκαιρα ο προγραμματισμός της νέας σχολικής χρονιάς.
β) Οι εγγραφές που γίνονται από τις 1 Σεπτεμβρίου και έπειτα πρέπει να αιτιολογούνται και να αποστέλλονται για έγκριση από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Καβάλας.

Ποιές ώρες πραγματοποιούνται οι εγγραφές;

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων (1-15 Ιουνίου) θα εξυπηρετηθείτε καλύτερα αν έρθετε για εγγραφή τις ώρες 8:00-9:00 και 12:15-13:00. Από τις 9:00 έως τις 12:15 η πόρτα του τμήματος θα κλειδώνει για την ασφάλεια των παιδιών και η νηπιαγωγός βρίσκεται στην τάξη με τα νήπια. Φυσικά μπορούμε να κάνουμε την εγγραφή σας οποιαδήποτε ώρα αποφασίσετε να μας επισκεφτείτε, αλλά θα προτιμούσαμε να σας υποδεχτούμε, να συζητήσουμε και να λύσουμε τις απορίες σας τις ώρες που δεν υπάρχει η πίεση του χρόνου και του διδακτικού προγράμματος.
Από τις 16 έως τις 21 Ιουνίου οι νηπιαγωγοί βρίσκονται στο σχολείο και οι εγγραφές πραγματοποιούνται κανονικά.


Ποιά δικαιολογητικά πρέπει να έχω μαζί μου;

Για την εγγραφή στο Νηπιαγωγείο είναι απαραίτητα τα εξής έγγραφα/δικαιολογητικά:
 1. Ένα πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού (αναζητείται υπηρεσιακά από το Νηπιαγωγείο - σε περίπτωση που δεν είστε Δημότες Καβάλας παρακαλώ να το δηλώσετε στο προσωπικό έτσι ώστε να αναζητήσουμε ευκολότερα το πιστοποιητικό γέννησης του παιδιού σας στο Δήμο όπου διατηρείτε την οικογενειακή σας μερίδα)
 2. Μία αίτηση εγγραφής από τον γονέα/κηδεμόνα (δίνεται από το Νηπιαγωγείο)
 3. Μία υπεύθυνη δήλωση για την προσέλευση και αποχώρηση του νηπίου (δίνεται από το Νηπιαγωγείο)
 4. Ένα αποδεικτικό της διεύθυνσης κατοικίας σας (Η διεύθυνση κατοικίας αποδεικνύεται συνήθως με έναν λογαριασμό ΟΤΕ, ΔΕΗ, κτλ στο όνομά σας. Αν δεν υπάρχει, μπορείτε να προσκομίσετε οποιοδήποτε έγγραφο αποδεικνύει ότι είστε κάτοικος Αμυγδαλεώνα/Σταυρού Αμυγδαλεώνα ή να καταθέσετε μία υπεύθυνη δήλωση).  
 5. Το βιβλιάριο υγείας (εμβολίων) του παιδιού ή πρόσφατο έγγραφο που να πιστοποιεί ότι έχουν γίνει τα απαραίτητα για την ηλικία του παιδιού εμβόλια.
 6. Ένα Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή για το Νηπιαγωγείο (δίνεται από το Νηπιαγωγείο),


 7. Ποιό είναι το ωράριο λειτουργίας του Νηπιαγωγείου;

  "Κλασσικά" χαρακτηρίζονται τα Νηπιαγωγεία που έχουν ωράριο λειτουργίας 8:00-12:30. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά προσέρχονται στο σχολείο 8:00-8:15 το πρωί και αποχωρούν 12:15-12:30.
   Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε για Ολοήμερο τμήμα, στο 1ο Νηπιαγωγείο Αμυγδαλεώνα, λειτουργεί Κλασσικό και Ολοήμερο Τμήμα (8:00-4:00). 


  Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά, και να γίνουμε μαζί η επόμενη χαρούμενη παρέα του 2ου Νηπιαγωγείου Αμυγδαλεώνα!!
Υ.Γ. Μη βιαστείτε για τη συμπλήρωση του Ατομικού Δελτίο Υγείας Μαθητή! Το Νοσοκομείο Καβάλας έχει ορίσει τις ημερομηνίες 10 και 11 Αυγούστου 2015 ώς ημέρες κατά τις οποίες μπορείτε να εξυπηρετείστε δωρεάν και κατά προτεραιότητα προκειμένου να συμπληρωθεί το  Δελτίο Υγείας του παιδιού σας. Μπορείτε λοιπόν να προσκομίσετε στο Νηπιαγωγείο το Δελτίο Υγείας του παιδιού σας μέχρι και τις 13/9/2013. ρίξτε μια ματιά στον πίνακα ανακοινώσεων του Νηπιαγωγείου μας!

Αναζητηστε στη σελιδα μας