Σάββατο 27 Απριλίου 2013

22/4/2013-26/4/2013 λίγο πριν το Πάσχα!!

Τελευταία εβδομάδα πριν το Πάσχα, δουλειές πολλές πριν κλείσουμε για τις ανοιξιάτικες διακοπές μας!!!

Τις τρεις πρώτες ημέρες της εβδομάδας μιλήσαμε για την ιστορία του Πάσχα:
  • Δευτέρα: Πώς μεγάλωσε ο Ιησούς; Τί έκανε όταν ήταν μικρός; Τί επάγγελμα έκανε όταν μεγάλωσε;
  • Τρίτη: Πώς ο Ιησούς έγινε δάσκαλος και τί δίδασκε; Ποιοί ήταν οι μαθητές του; Τί θαύματα έκανε και γιατί; Τον αγαπούσαν όλοι ή μήπως είχε και εχθρούς;
  • Τετάρτη: Η εβδομάδα των Παθών - Απο την Κυριακή των Βαΐων μέχρι την Ανάσταση.
Είδαμε σε βιβλία και στο διαδίκτυο εικόνες από την μεγάλη Εβδομάδα, και την Πέμπτη μιλήσαμε για τα έθιμα του Πάσχα στην Ελλάδα. Γιατί ανάβουμε πυροτεχνήματα; Γιατί βάφουμε τα αυγά κόκκινα; Είδαμε από το youtube τον Επιτάφιο, την Αποκαθήλωση, και την Ανάσταση σε πολλά μέρη του κόσμου.

Όλη την εβδομάδα, ασχοληθήκαμε και τελειώσαμε και τις υπόλοιπες πασχαλινές μας κατασκευές και εργασίες και σας τις παρουσιάζουμε πολύ περήφανα εδώ:
(οι λαμπάδες μας, με χάντρες από cernit, τούλι, και μια χαρτονένια πασχαλίτσα!!!)(οι φωλίτσες με τις κοτούλες μας και τα πασχαλινά μας αυγά!!)


(Τα αυγουλάκια μας!! Πολλή δουλειά: βάψαμε με μαρκαδόρους αυγουλάκια από φελιζόλ, στολίσαμε με glitter, κολλήσαμε πούλιες, κολλήσαμε και σιλικόνη ένα χρωματιστό καλαμάκι στο ξυλάκι, βάλαμε χρωματιστές κορδέλες, και στο τέλος κολλήσαμε από ένα σοκολατάκι στο πασχαλινό μας στολιδάκι!!!)

(Δείτε χαρά τα τρελούτσικά μου! Ενθουσιαστήκαμε με την κατασκευή, παιδευτήκαμε αλλά αποζημιωθήκαμε!!)


Να λοιπόν που τελείωσε και το Πάσχα! Καλή ξεκούραση σε όλους, καλό Πάσχα, και θα τα πούμε τη Δευτέρα 13/5/2013, έτοιμοι για την τελική ευθεία!!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηστε στη σελιδα μας