Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Γιορτή της Μητέρας

Πρώτη ημέρα μετά τις διακοπές του Πάσχα, και ξεκούραστα και χαμογελαστά προσωπάκια ξαναγέμισαν την άδεια μας τάξη. Είπαμε τα νέα μας από τις διακοπές μας, και η κυρία Ελευθερία μας ρώτησε: τί δώρο κάνατε στη μαμά μας για τη γιορτή της Μητέρας;

Κάποιοι ήξεραν για τη γιορτή και μας μίλησαν για τα δώρα στη μαμά τους. Κάποιοι άλλοι όμως, το ξέχασαν, ή δεν το ήξεραν!

Και τώρα; Δεν είναι αργά, ας διαλέξουμε τί δώρο θα θέλαμε να τους κάνουμε!! Αφού φτιάξαμε μια λίστα με τα δώρα που αξίζουν οι μαμάδες μας (ένα αυτοκίνητο, ένα κολιέ με διαμάντια, ένα όμορφο φόρεμα, μία κολώνια κτλ), αποφσίσαμε ότι τελικά, το μεγαλύτερο δώρο είναι η αγάπη μας και ένα γλυκό φιλί! Έτσι, φτιάξαμε μια καρτούλα-καρδιά με πολύχρωμα χαρτόνια, με την τεχνική του ψηφιδωτού, γράψαμε και το όνομα της μαμάς μας και.... ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΜΑ!!

Όμως, γιατί γιορτάζουμε ...τις μαμάδες μας; Τί τις κάνει τόσο ξεχωριστές;  Κάθε μαμά έχει διαφορετικές προτιμήσεις, κάθε μαμά είναι διαφορετική από την άλλη. Θα θέλαμε να έχουμε άλλη μαμά; Γιατί; Τί ξεχωριστό έχει κάθε μαμά; Διαβάσαμε το βιβλίο"Μαμάδες" της Βούλας Παπαγιάννη και μετά μιλήσαμε και εμείς για τη μαμά μας!

Για να δείτε το βιβλίο του οποίου αποσπάσματα διαβάσαμε πατήστε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηστε στη σελιδα μας