Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Το πρόγραμμα της Ομαλής Μετάβασης στο Δημοτικό Σχολείο

Η Παρασκευή ορίστηκε ως ημέρα εκδρομής και εμείς τρελαθήκαμε από τη χαρά μας! Βρεθήκαμε όλοι μαζί, 20 παιδιά και δύο νηπιαγωγοί, στο Δημοτικό Σχολείο, όπως την ημέρα του Αγιασμού. Η υποδοχή ήταν από την αρχή ενθουσιώδης, είδαμε τα αδέρφια μας, τους φίλους μας, και όλοι μας έβλεπαν με ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη!!!
(μαζί με τα παιδιά του Δημοτικού κάναμε την πρωινή προσευχή)

Και ενώ είχαμε κανονίσει ότι η επίσκεψή μας θα διαρκέσει μία ώρα, όλοι μας προσκαλούσαν στην τάξη τους, και τελικά αντί να φύγουμε στις 9:00 φύγαμε στις 10:00!

Ακούστε τί κάναμε!

Μετά την προσευχή, ξεναγηθήκαμε στους χώρους του σχολείου. Εκεί βρήκαμε ένα τμήμα να κάνει την πρόβα για την καλοκαιρινή γιορτή του Δημοτικού, και υποσχεθήκαμε ότι θα τους παρακολουθήσουμε! Αμέσως μετά επισκεφτήκαμε τον Διευθυντή στο γραφείο του, που μας υποδέχτηκε με χαρά και, αφού μας μίλησε, μας έδωσε την άδεια να παρακολουθήσουμε το μάθημα της μουσικής στην πρώτη τάξη.
(η επίσκεψη ξεκινάει από το γραφείο του Διευθυντή, για να μας δώσει άδεια να επισκεφτούμε τις τάξεις)
 Στην πρώτη τάξη, δώσαμε το δώρο μας στα παιδιά, τραγουδήσαμε τα "10 καβουράκια" για να τους ευχαριστήσουμε, και μετά μαγευτήκαμε από την κ. Μαρία και τα παιδιά της που διάβασαν νότες και έκαναν μουσικές ασκήσεις!

Μετά από λίγη ώρα, αφήσαμε τα παιδιά να κάνουν μάθημα και εμείς κάναμε μια βόλτα στην αυλή. Ήταν άλλωστε η ώρα του πρώτου διαλλείματος και για το Δημοτικό, και ο κ. Θόδωρος μας βρήκε για να μας πει ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε μαζί του και μάθημα γλώσσας! Ξανά λοιπόν μέσα στην τάξη, για να δούμε και το μάθημα της γλώσσας, τα βιβλία, τα τετράδια της ορθογραφίας και το πώς γίνεται το μάθημα.  Ο κ. Θόδωρος μας είπε τόσο ωραία πράγματα για τις χελώνες καρέτα-καρέτα, που μας άφησε με το στόμα ανοιχτό και μας έκανε να θέλουμε να διαβάσουμε και το υπόλοιπο βιβλίο της γλώσσας της πρώτης για να δούμε για ποιά άλλα πράγματα μιλάει!!
 
Όταν χτύπησε και πάλι το κουδούνι, φορέσαμε τις τσάντες μας, χαιρετήσαμε τους παλιούς και νέους φίλους μας, και με πολλή προσοχή, γυρίσαμε στο σχολείο για να διηγηθούμε τις εμπειρίες μας στα υπόλοιπα παιδιά!

(στην αυλή με τον κ. Θόδωρο και την κ. Αναστασία. Είναι η ώρα που ετοιμαζόμαστε να επιστρέψουμε στο νηπιαγωγείο.)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηστε στη σελιδα μας