Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

30/4/2012-4/5/2012

Ο Μάιος μας εφτασε, εμπρός βήμα ταχύ, έλεγε ένα παλιό τραγουδάκι, και εμείς ετοιμαστήκαμε από τη Δευτέρα για τον ερχομό του!!!

Η Πρωτομαγιά έφερε πολλές απορίες που έπρεπε να απαντηθούν:
Γιατί είναι κλειστά αύριο τα σχολεία; Γιατί γιορτάζουμε την πρώτη Μαΐου; Γιατί όχι την πρώτη Μαρτίου; Μιλήσαμε για τη διπλή γιορτή: την πρωτομαγιά των λουλουδιών και την εργατική πρωτομαγιά, για τα δικαιώματα των εργατών και των ανθρώπων, το επάγγελμα των εργατών, την καπνεμπορική κληρονομιά της Καβάλας και το άγαλμα του καπνεργάτη στην ομώνυμη πλατεία.



Οι απαντήσεις όμως έφεραν άλλες, πιό δύσκολες ερωτήσεις (Θα σας πούμε μια μαθηματική εξίσωση: κοφτερά μυαλουδάκια + διάθεση για γνώση = δύσκολες ερωτήσεις για την κ. Ελευθερία! ) :

Γιατί πηγαίνει η αστυνομία στις πορείες; Ποιοι κάνουν τις φασαρίες; Έχουν δίκιο ή άδικο; Η κ. Ελευθερία μας άφησε να σκεφτούμε, να συζητήσουμε, να δούμε εικόνες και να κρίνουμε μόνοι μας, αν τα επεισόδια είναι δίκαια ή άδικα, και ποιος τελικά είναι αυτός που πρέπει στις πορείες να "μπει τιμωρία"...

Φτάνει όμως με τις ερωτήσεις της Πρωτομαγιάς!! Ο Μάιος δεν είναι μόνο πορείες!! Έτσι, για την Πρωτομαγιά:
Φτιάξαμε ένα μαγιάτικο στεφάνι από χαρτόνι και το φορέσαμε στο κεφάλι μας!Διαβάσαμε το ποίημα της Ρ. Καρθαίου " Ο Μάης". και ζωγραφίσαμε μια ανοιξιάτικη ζωγραφιά ή το πώς περάσαμε την ημέρα της Πρωτομαγιάς!

(Ο Θ. πήγε εκδρομή και έπαιξε με τις κούνιες και τα άλλα παιχνίδια!!!)
 
Βρήκαμε πολλές ανοιξιάτικες λέξεις και φτιάξαμε ένα δικό μας σταυρόλεξο 3 λέξεων για τον καθένα μας!

Μιλήσαμε ακόμα για τις εκλογές που έρχονται την Κυριακή 6 Μαϊου, και επί της ευκαιρίας λύσαμε τη γνωστή απορία: "Ποιός αριθμός είναι το 6 και ποιός το 9;", φτιάχνοντας τους δύο πονηρούς αριθμούς σε χαρτί του μέτρου και στολίζοντας τον τοίχο της τάξης μας!! Τώρα πιά είναι εύκολο να θυμόμαστε: Το 6 είναι μωρό, ενώ το 9 που είναι μεγαλύτερο παίζει μπάλα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηστε στη σελιδα μας