Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

4/6/2012-8/6/2012

Την Δευτέρα περάσαμε την ημέρα του Αγ. Πνεύματος μακριά από το σχολείο. Την Τρίτη όμως, με τις μπαταρίες μας γεμάτες, ήρθαμε στο σχολείο ξεκούραστοι και έτοιμοι να δουλέψουμε και πάλι για τη γιορτή μας!!

Αυτές τις ημέρες, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων οργάνωσε μια βιβλιοπαρουσίαση και μας έστειλε μια πρόσκληση και μία αφίσα για το διάδρομο της τάξης μας. Τί ωραία ιδέα για να προσκαλέσεις κάποιον!! Και εμείς; Θα κάνουμε πρόσκληση και αφίσα για τη γιορτή μας;  Διαβάσαμε όσα μας έστειλε ο Σύλλογος για να μάθουμε πώς γράφουμε μία πρόσκληση, και συζητήσαμε για το τί θα γράψουμε στη δική μας πρόσκληση. Μετά από ιδέες, διαφωνίες και απορίες, τελικά αποφασίσαμε το κείμενό μας, και η κ. Ελευθερία το έγραψε σε ένα χαρτί για να μην το ξεχάσουμε. Μα, έτσι όμως θα δώσουμε την πρόσκληση; Η αρχική ιδέα ήταν να γράψουμε και εμείς το κείμενο στον υπολογιστή, αλλά τα γράμματα ήταν τόσα πολλά, που τα παιδιά είχαν μία άλλη, πιό ξεκούραστη και εξίσου ωραία ιδέα! Να γράψει ο καθένας από λίγες λέξεις στο χαρτί και μετά να τις ενώσουμε για να φτιάξουμε το κείμενο! Το σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή, και στο τέλος της ημέρας η πρόσκληση έμοιαζε κάπως έτσι:

Μεγάλη σε μέγεθος, έφτασε το Α4, αλλά η κ. Ελευθερία την μίκρυνε στο φωτοτυπικό για να χωρέσει πίσω από το καλοκαιρινό μας καδράκι και να το πάρουμε στο σπίτι μας!

(Η πρόσκλησή μας! Δύο διαφορετικά σχέδια, γιατί ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του...)
                   
Και για την αφίσα; Πίσω στο φωτοτυπικό για μεγέθυνση, οι αφίσες είναι μεγάλες! Φωτοτυπήσαμε το κείμενό  μας σε Α3, το στολίσαμε καλοκαιρινά, και φτιάξαμε μια πανέμορφη αφίσα για το διάδρομο του σχολείου!!Αυτές τις ημέρες με τόση ζέστη, μιλήσαμε ακόμα για τη θάλασσα και τις χαρές της! Τί μπορούμε να κάνουμε στη θάλασσα που να μας κάνει να χαιρόμαστε; Μιλήσαμε για τα θαλάσσια σπορ και για το ψάρεμα, τα παιδιά ανέφεραν τις εμπειρίες τους και συζητήσαμε για το τί θα μπορούσαμε να παίξουμε μέσα στην τάξη που να μοιάζει με θαλασσινή ασχολία.
Έτσι, αποφασίσαμε να φτιάξουμε μερικά ψαράκια για να τα ψαρεύουμε! Κόψαμε ρολά από χαρτί υγείας, τα βάψαμε και τα στολίσαμε Έπειτα η κ. Ελευθερία έφτιαξε στο χαλί ένα βυθό, έβαλε συνδετήρες στα ψαράκια μας και με τη βοήθεια ενός μαγνήτη, τσακ! Να το ψαράκι στο αγκίστρι μας!

(Μυστικό: Για να μην είναι βαρετό το ψάρεμα - τα παιδιά χάνουν εύκολα το ενδιαφέρον τους - εμείς βρήκαμε μια πονηριά:
Κόψαμε καρτελες με τα γράμματα της αλφαβήτου και τους αριθμούς και βάλαμε κάθε ψαράκι κοντά σε κάποια καρτέλα. Για να ψαρέψουν τα παιδιά έπρεπε να απαντήσουν στις ερωτήσεις μας, και να βρουν το σωστό ψαράκι. Π.χ.
  • θέλω να ψαρέψεις το ψαράκι που είναι κρυμμένο σε ένα....παπούτσι. Από ποιό γράμμα ξεκινάει το παπούτσι; (γράμμα Ππ)
  • Ένα ψαράκι βρήκε στο βυθό μερικές πετρούλες. Δεν ήταν ούτε 4 ούτε 6. Πόσες ήταν; (αριθμός 5) )
είδαμε επίσης βίντεο από ψάρια, ψαράδες και ζώα της θάλασσας, μιλήσαμε και παρατηρήσαμε ποιοί ζούνε στο βυθό:

(όλα τα βίντεο από τον χρήστη bubblevision είναι εκπληκτικά, αξίζει να τα δείτε εδω...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηστε στη σελιδα μας