Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

20/5/2013-24/5/2013

Δευτέρα και πάλι, και συνεχίσαμε το πρόγραμμά μας για τον ήλιο!!

Πού πάει ο ήλιος όταν νυχτώνει; Αφού είδαμε μία παρουσίαση στον ΗΥ, καταλάβαμε ότι ο ήλιος δεν πάει πουθενά, αλλά η γη γυρίζει και κάνει τον ήλιο μιά να φαίνεται και μια να εξαφανίζεται..

Την ίδια μέρα γιορτάσαμε τα γενέθλια της Α., ζωγραφίζοντάς της από μία ωραία ζωγραφιά!

 Πόσο καιρό έχουμε να μάθουμε ένα τραγούδι; Αφού η Γιορτή της μητέρας έπεσε μέσα στο Πάσχα, ξεκινήσαμε να μαθαίνουμε το πιο γλυκό τραγούδι για τη μαμά , για να μπορέσουμε να το τραγουδήσουμε σε λίγες ημέρες στη γιορτή!


Την Τρίτη, με τη βοήθεια του βιβλίου "Οι δερματούληδες στο ταψί του Ήλιου" διαβάσαμε, συζητήσαμε και προβληματιστήκαμε για το αν τελικά ό ήλιος είναι φίλος μας ή εχθρός μας! Καταλάβαμε ότι με τον ήλιο πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, μάθαμε τον τρόπο που πρέπει να προστατευτούμε από τη δύναμή του (καπέλο, μπλουζάκι, αντηλιακό και σκιά), και κλείσαμε το θέμα του ήλιου με ανακούφιση και....χαρά!

Γιατί χαρά; Γιατί αμέσως μετά τον ήλιο, η κ. Ελευθερία μας είχε υποσχεθεί να μας μιλήσει για το θέμα της γιορτής μας! Επτασφράγιστο μυστικό, το θέμα της γιορτής ήταν από το πρωί της Τετάρτης κρυμμένο μέσα στην τάξη μας. "Δεν θα το βρείτε, χιχιχι" είπε η πονηρή κυρία, και αφού μαζευτήκαμε στην παρεούλα, μας μίλησε για την πρώτη έκπληξη: Για να βρούμε το κρυμμένο θέμα της γιορτής μας, θα έπρεπε να παίξουμε μαζί της ένα παιχνίδι με γρίφους. Κάθε σωστή απάντηση θα κέρδιζε ένα στοιχείο, και όλα τα στοιχεία μαζί, θα μας οδηγούσαν στην κρυψώνα του μυστικού!

Άλλο που δεν θέλαμε, αφήστε που οι γρίφοι ήταν εύκολοι!! Σας λέμε μερικούς, για να δείτε πόσο εύκολα νικήσαμε:

  • με πολύχρωμα κομμάτια χτίζω σπίτια και παλάτια   (απάντηση: τα ξύλινα τουβλάκια)
  • εκεί παίζουν τέσσερις, αλλά ένας-ένας (απάντηση:ο ηλεκτρονικός υπολογιστής)
  • μαγειρεύω, εξετάζω, και το σκύλο βόλτα βγάζω (απάντηση:το μαγαζάκι μας, που μεταμορφώνεται ανάλογα με το παιχνίδι που παίζουμε)
  • έχουν χρώματα πολλά τους μπερδεύουμε συχνά (απάντηση: οι μαρκαδόροι)
  • τα ψαλίδια τί τα θες, αν δεν έχεις και αυτές; (κόλλες)

Όπως καταλάβατε, κερδίσαμε όλους τους γρίφους και καταφέραμε να ενώσουμε τα στοιχεία, που μας έδωσαν την εξής απάντηση "ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΟ ΘΕΣΗ Α3". Ανοίξαμε το συρτάρι και ...ναι! Βρήκαμε ένα βιβλίο με ΠΕΙΡΑΤΕΣ!! (για να το δείτε, πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα του συγγραφέα)

Διαβάσαμε το βιβλίο με πολλή χαρά, και μάθαμε την ιστορία των καλών και των κακών πειρατών. Βέβαια, για τη γιορτή θα θέλαμε όλοι να είμαστε κακοί (κακοί; Ναι, κακοί!) πειρατές, αλλά συμφωνήσαμε να κάνουμε μια κλήρωση και να μοιραστούμε σε δύο ομάδες!

Εκτός όμως από τους πειρατές, ρίξαμε και μια ματιά στα τραγούδια που μάθαμε όλη τη χρονιά, ξεχωρίσαμε τα καλύτερα για τη γιορτή, τα τραγουδήσαμε για να τα θυμηθούμε, και είπαμε να μάθουμε και κανένα τραγουδάκι ακόμα...

Την Παρασκευή, μαζί με τους πειρατές, ήρθε στην τάξη και ένα μυστηριώδες κουτί στολισμένο με κοχύλια, και γεμάτο με κρυφά μυστικά! Το περιεργαστήκαμε, μετρήσαμε τα χαρτάκια που είχε μέσα, αλλά η κυρία Ελευθερία ήταν ακλόνητος βράχος "όχι άλλα μυστικά και γρίφοι για αυτή τη βδομάδα, θα τα διαβάσουμε ένα-ένα τη Δευτέρα!"

Κάθε μέρα την επόμενη εβδομάδα θα ανοίγουμε από ένα μυστικό και θα μαθαίνουμε τί θέλει να μας πει το κάθε χαρτί!

Ξεκινάμε δηλαδή επιτέλους το τελευταίο θέμα για φέτος: Τη "Θάλασσα"!

4 σχόλια:

  1. Καλές πρόβες να σας εύχομαι!!Είμαι σίγουρη πως το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο όπως τα παιδιά και η κυρία του σχολείου μας άλλωστε!Περιμένουμε με αγωνία να σας απολαύσουμε..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε μαμά Μαρία! Άντε και σε χάσαμε αυτό το καιρό με τις δουλειές σου, τουλάχιστον θα μπορέσουμε να τα πούμε στη γιορτή!

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διέγραψα το δεύτερο σχόλιό σου, γιατί θέλω να το κρατήσω ολόδικό μου. :) (συγγνώμη αναγνώστες μας...)

    Ευχαριστώ πολύ-πολύ όμως. :) Αυτή είναι η πρώτη τάξη με την οποία έμεινα μαζί για 2 ολόκληρα χρόνια και θα είναι λίγο δύσκολος ο αποχωρισμός! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Αναζητηστε στη σελιδα μας