Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

2/4/2012-6/4/2012

Μπήκε ο Απρίλης! Αφού κάναμε τις δραστηριότητες ρουτίνας του μήνα την Παρασκευή, και παρακολουθήσαμε τη συγγραφέα στην τάξη της κ. Ελένης, είχαμε πολύ χρόνο να μιλήσουμε για τη γιορτή των βιβλίων.

Πώς γιορτάζουν τα βιβλία; Έχουν γενέθλια; Δείξαμε στα παιδιά φωτογραφίες του Άντερσεν και των Αδερφων Γκριμ και μιλήσαμε για τη ζωή τους, αναφέροντας παράλληλα παραμύθια που έχουν γράψει. Ξέρουμε κανένα από αυτά;Αφού βρήκαμε στην τάξη και στο μυαλό μας δικά τους παραμύθια, αποφασίσαμε να διαβάσουμε "το αηδόνι του Βασιλιά" του Αντερσεν. Μετά το παραμύθι συζητήσαμε παρατηρώντας τις εικόνες και αποφασίσαμε ότι η ελευθερία μας είναι πολύτιμη και δεν την αλλάζουμε με όλο το χρυσάφι του κόσμου!

Και για να μην αφήσουμε εκκρεμότητες από την προηγούμενη εβδομάδα, τη Δευτέρα συνεχίσαμε και τελειώσαμε το δικό μας παραμύθι. Η κ. Ελευθερία μας βοήθησε γράφοντας την ιστορία και εμείς δίπλα κάναμε την "εικονογράφηση", γράψαμε δηλαδή την εικόνα του βιβλίου, τη ζωγραφιά μας. Και παρόλο που η αρχική ιδέα ήταν να κρατήσουμε τα πρωτότυπα στο σχολείο και να πάρουμε από ένα αντίγραφο στο σπίτι, τελικά επιμείναμε και πήραμε όλοι την πρωτότυπη δουλειά μας στην τσάντα, για να τη δείξουμε με περηφάνια στους γονείς μας!!

Οι επόμενες ημέρες πέρασαν με πολλές πασχαλινές δραστηριότητες :

Μιλήσαμε για τα κόκκινα αυγά, και το νόημα του τσουγκρίσματος των αυγών το Πάσχα.
Μιλήσαμε για τα υπόλοιπα έθιμα του Πάσχα (η μεγάλη Εβδομάδα, το βράδυ της Ανάστασης, η Κυριακή του Πάσχα. τα κάλαντα του Λαζάρου κτλ)
Διαβάσαμε από το βιβλίο "η Βίβλος για παιδιά" την ιστορία του Πάσχα.
Μιλήσαμε για τις ευχες της κάθε γιορτής (Πρωτοχρονιά, Πάσχα, Χριστούγεννα, γενέθλια, πρωτομηνιες κτλ), γράψαμε "Χριστός Ανέστη" και "Αληθώς Ανέστη"
Διαβάσαμε πασχαλινές ιστορίες . 
Φτιάξαμε πασχαλινά καλαθάκια, ένα πασχαλινό μόμπιλε, καρτούλες ευχών και έναν ουρανό από πολύχρωμα αναστάσιμα πυροτεχνήματα!!

(Τα κουνελάκια μας κουβαλάνε πασχαλινά αυγά)

(τα πασχαλινά μας πυροτεχνήματα!!)


(Δείτε τα καλαθάκια μας!! Μας χρησίμεψαν στο κυνήγι των πασχαλινών αυγών που παίξαμε μέσα στο σχολείο, και θα τα πάρουμε μαζί μας στην εκκλησία για να κρατήσουμε τη λαμπάδα και το αυγό μας!! ...Πού βρήκαμε το πράσινο χορταράκι; Το κόψαμε μόνοι μας από την αυλή μας!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηστε στη σελιδα μας