Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

19/3/2012-23/3/2012

Αυτή η εβδομάδα πέρασε με τις προετοιμασίες της γιορτής: Πρόβες, τραγούδια, χοροί, εικόνες από την όμορφη πατρίδα μας, δραστηριότητες από κοινού με το διπλανό τμήμα...

Αυτή τη φορά, η κ. Ελευθερία μας έφερε γραμμένους τους στίχους του τραγουδιού "Δεν χορταίνω...Ελλάδα" σαν εικονόλεξο. Και εμείς χαρήκαμε πολύ που είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε, να διαβάσουμε και να κολλήσουμε τις σωστές λέξεις σε κάθε εικόνα για να θυμόμαστε και να μπορούμε να διαβάζουμε όλο το τραγούδι σωστά!

Ήταν επίσης η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε και για την δύσκολη" ελληνική σημαία. Δεν φαίνεται και πολύ σωστή η σημαία που ζωγραφίσαμε κάτω από το τραγουδόλεξο! Πώς είναι χρωματισμένη; Είναι σωστή; (όχι βέβαια) Αναφερθήκαμε στο νόημα του γαλάζιου και του λευκού, του σταυρού και των εννέα λωρίδων στη σημαία, και βρήκαμε ένα παλιό ξύλινο παζλ που μας βοήθησε να μάθουμε να φτιάχνουμε τη σημαία σωστά!!

(Τί λέτε; Πώς τα πήγαμε τώρα;)

Ένα όμως από τα ποιήματα της γιορτής μιλάει για άγγελο και την Μαρία; Γιατί άραγε; Είναι μήπως ποίημα χριστουγεννιάτικο; Μιλήσαμε ακόμα για την γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, και μέσα από τις ερωτήσεις φτάσαμε να μιλάμε για τη ζωή του Ιησού. Τί δουλειά έκανε; Πώς έγινε δάσκαλος; Δούλευε σε σχολείο; Οι μαθητές του ήταν άνθρωποι; Τί μας δίδαξε;
Μετά από τόσους μήνες κρύου,  βγαίνουμε για πρώτη φορά στην αυλή!! Ο καιρός ήταν τόσο ζεστός που ιδρώσαμε, αλλά ευχαριστηθήκαμε παιχνίδια!!



Το τραγούδι που μάθαμε για τη γιορτή - Δεν χορταίνω... Ελλάδα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηστε στη σελιδα μας