Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

4/3/2019-8/3/2019 "Απόκριες II"

Δυστυχώς, αυτήν την εβδομάδα οι ιώσεις "επισκέφτηκαν" το νηπιαγωγείο μας και οι απουσίες των μαθητών ήταν πάρα πολλές! Παρόλα αυτά συνεχίσαμε την ενασχόλησή μας με τις Απόκριες και μιλήσαμε για την Καθαρά Δευτέρα. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε κάποιες από τις δραστηριότητές μας!Η ιστορία του Αρλεκίνου μας έχει εμπνεύσει ώστε να  δημιουργήσουμε διάφορες κατασκευές!

Αρλεκίνος-ατομική κατασκευήΈτοιμη και η μάσκα του!


Τελευταίες πινελιές!
Έτοιμος!


Παρακολουθήσαμε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή το e-book "Η ζωή του Κλόουν":
Όταν το όνειρο ενός μικρού αγοριού είναι να κάνει όλο τον κόσμο ευτυχισμένο, δε μένει παρά να γίνει…. ΚΛΟΟΥΝ! Η αγάπη του για τα μικρά παιδιά τον οδηγεί στο να παίξει για όλη του τη ζωή τον πιο ωραίο ρόλο! Μεταμφιέζεται και με τα κόλπα του χαρίζει στους φίλους του το γέλιο και την ΑΓΑΠΗ!
Περπατήσαμε πάνω σε σκοινί όπως οι κλόουν!

Παζλ

Παζλ

Παζλ 

Ο κλόουν μάς βοήθησε στην δημιουργία μοτίβου!


 Και φυσικά έφτιαξε το κάθε παιδί τον Κλόουν του!Μάθαμε και νέα φωνούλα! Την  "κ"!
Βρήκαμε και γράψαμε λεξούλες με αρχικό γράμμα το "κ"

Παρακολουθήσαμε βίντεο με το τραγούδι του "κ".
Σχηματίσαμε το "κ" με το σώμα μας.

 -Καθαρά Δευτέρα-

Την Καθαρά Δευτέρα ο ουρανός γεμίζει πολύχρωμους χαρταετούς που συναγωνίζονται ποιος θα πάει πιο ψηλά. Κατά την Ορθόδοξη εκκλησία είναι η ημέρα που ο άνθρωπος καθαρίζεται ψυχικά και σωματικά καθώς επίσης και ότι προετοιμάζεται για την μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής.
Μια πιθανή εξήγηση για το πέταγμα του χαρταετού είναι ότι συμβολίζει την ανάγκη του ανθρώπου για εξύψωση πνευματική και ψυχική.
Το βλέμμα είναι στραμμένο στον ουρανό και το σκίρτημα χαράς που νιώθουμε, όταν καταφέρνουμε να τον δούμε να πετάει ψηλά, είναι πολύ μεγάλο.
Ίσως γιατί κατά βάθος ευχόμαστε να μπορούσαμε να βρεθούμε κι εμείς μαζί του εκεί ψηλά.
 Όποιος δεν πέταξε ποτέ χαρταετό, δεν έστρεψε το βλέμμα όσο ψηλά χρειάζεται...
Όποιος κι αν είναι ο πραγματικός συμβολισμός του, το βέβαιο είναι ότι προσφέρει χαρά και διασκέδαση σε μικρούς και μεγάλους.(saygreece.org)
Ήρθαν και τα βιβλία που αγοράσαμε με μέρος των χρημάτων που μάζεψαν τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας από τα κάλαντα που είπαν στα καταστήματα του Αμυγδαλεώνα την περίοδο των Χριστουγέννων!


Αμόλα καλούμπα λοιπόν και μακριά από τα καλώδια της ΔΕΗ..!

Καλή Σαρακοστή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηστε στη σελιδα μας