Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

13/2/2012-17/2/2012

Μα πού πήγαν όλοι; Λόγω του κρύου, και των μικροβίων, αυτή η εβδομάδα πέρασε με πολλές απουσίες (το πολύ 4 παιδιά παρόντα κάθε μέρα!!).

Εμείς όμως, πιστοί στο πρόγραμμά μας, βρήκαμε ωραία θέματα να ασχοληθούμε! Τις ημέρες που μιλήσαμε για τα μικρόβια, τις γεύσεις και τις μυρωδιές, ο Θ. υποσχέθηκε να μας φέρει μία παιδική εγκυκλοπαίδεια για το ανθρώπινο σώμα. Τη Δευτέρα κράτησε την υπόσχεσή του, και μας έφερε ένα τεύχος της σειράς του Disney για το ανθρώπινο σώμα, για να μας κρατήσει συντροφιά όλη την εβδομάδα. Έτσι, περάσαμε τις ημέρες μας ξεφυλλίζοντας την εγκυκλοπαίδεια και σταματώντας κάθε ημέρα σε εικόνες που μας έκαναν εντύπωση: Από τί είναι φτιαγμένο το σώμα μας; Τί δουλειά κάνουν τα οστά, που έχουμε φλέβες, τί είναι τα νεύρα; Παρατηρώντας τις εικόνες και διαβάζοντας, βρήκαμε αφορμή να συζητήσουμε για ένα σωρο πράγματα: Τη διατροφή, την άσκηση, την προστασία από τα ατυχήματα... Επίσης κάναμε με τη βοήθεια του βιβλίου το ταξίδι της τροφής μέσα στο σώμα μας, και είδαμε στο διαδίκτυο τον τρόπο που το φαγητό ταξιδεύει από το στόμα στο σώμα.


Στα μέσα της εβδομάδας αποφασίσαμε πως είναι η ώρα να σκεφτούμε πώς θα στολίσουμε την τάξη μας για τις απόκριες!! Αλλά μια στιγμή... Τί γιορτάζουμε τις Απόκριες; Γιατί ντυνόμαστε μασκαράδες; Μιλήσαμε για τα έθιμα των απόκριων και τη σημασία τους, και ετοιμάσαμε το ιστόγραμμα της γιορτής της αποκριάς όπως θα θέλαμε να την περάσουμε!! Κλόουν, χαρταετοί, πάρτυ, γλυκά, όλα μπήκαν στο πρόγραμμα και ξεκινήσαμε αμέσως με τον κλόουν! Είδαμε εικόνες, ζωγραφίσαμε, μάθαμε το τραγούδι του Γ. Σακελλαρίδη "ο κλόουν" και φτιάξαμε μάσκες, ψάξαμε στην αποθήκη μας για στολίδια και φτιάξαμε τις δικές μας γιρλάντες με κλόουν για να κάνουμε την τάξη μας πιο γιορτινή!

Και ο χαρταετός; Μπορούμε άραγε να φτιάξουμε ένα χαρταετό; Η κ. Ελευθερία μας διηγήθηκε τις αναμνήσεις της από την κατασκευή χαρταετού, και όλοι μαζί αποφασίσαμε να καλέσουμε στο σχολείο...τον πατέρα της, που είναι φοβερός μάστορας στον χαρταετό!! Βέβαια, εμείς όταν σχεδιάζουμε κάτι δεν μπορούμε να κρατηθούμε μέχρι να έρθει το προγραμματισμένο ραντεβού μας, και έτσι ξεκινήσαμε μόνοι μας να φτιάχνουμε το πολύχρωμο χαρτί του χαρταετού, κόβοντας, μετρώντας και κολλώντας, για να προλάβει να στεγνώσει μέχρι να έρθει η ημέρα της κατασκευής!! 


(το πρώτο χαρτί για τον χαρταετό, φτιαγμένο από γλασέ χαρτί. Όμως μετά μάθαμε ότι το χαρτί για τον χαρταετό πρέπει να είναι πολύ ελαφρύτερο, ειδικό για χαρταετούς, και έτσι η κ. Ελευθερία πήγε στο χαρτοπωλείο, βρήκε χαρτί και... πάμε ξανά από την αρχή, με την ίδια ευτυχώς διάθεση και επιμονή!!)

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Αναζητηστε στη σελιδα μας