Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019

28/1/2019-1/2/2019 "οι θεοί του Ολύμπου"

Αυτή η εβδομάδα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, γιατί ασχοληθήκαμε με διάφορα θέματα!



Συνεχίσαμε την θεματική μας ενότητα "ΧΕΙΜΩΝΑΣ", συζητώντας για τα μέσα θέρμανσης και επιλέγοντας ποιο είναι εκείνο που χρησιμοποιούν στο σπίτι τους. 
Φτιάξαμε και ένα τζάκι για να μας ζεσταίνει ακόμη περισσότερο!
 


Αρχίσαμε να μιλάμε για τα ζώα που ζουν στους πάγους και συγκεκριμένα στον Βόρειο Πόλο.




Οι θεοί του Ολύμπου επισκέφτηκαν το νηπιαγωγείο μας! Έχει πολλά χιόνια στο σπίτι τους στον Όλυμπο και ήρθαν να ζεσταθούν στο τζάκι μας!
 Καταγράψαμε το τι γνωρίζουν και και το τι θέλουν να μάθουν τα παιδιά για τους θεούς, διαβάσαμε σχετικό βιβλίο και κάπως έτσι ξεκίνησε το ταξίδι μας στη Μυθολογία!





Μιλήσαμε και είδαμε τα σύμβολά τους. Σε επόμενη δραστηριότητα,  τα παιδιά έπρεπε να αντιστοιχήσουν τους θεούς με τα σύμβολά τους αλλά και την καρτέλα με το όνομά τους.




 Τα παιδιά έφτιαξαν με νερομπογιές το σπίτι των θεών στον Όλυμπο και κόλλησαν πάνω τις φιγούρες τους!




"Μα, πού είναι ο Όλυμπος;" Αυτή η ερώτηση των παιδιών αποτέλεσε αφορμή για να συγκεντρωθούμε στην γωνιά του υπολογιστή,  να μπούνε στο λογισμικό Google Earth και να "ταξιδέψουμε" διαδικτυακά στο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας!




Σε ομαδική δραστηριότητα, οι μικροί μας καλλιτέχνες έφτιαξαν τα σύμβολα των θεών , για να στολίσουμε την τάξη μας!




 Την παραμονή της εορτής των τριών Ιεραρχών, τα παιδιά έμαθαν για το σημαντικό έργο του Βασιλείου του Μέγα, του Γρηγορίου του Θεολόγου και του Ιωάννη του Χρυσόστομου  και έφτιαξαν μια χειροτεχνία για το σπίτι τους. 
Επίσης, μας επισκέφτηκε ο Σύλλογος Γονέων και μοίρασε στα παιδιά βασιλοπιτάκια, σύμφωνα με το έθιμο της Πρωτοχρονιάς.




Το Χαμόγελου του Παιδιού απένειμε έπαινο στο νηπιαγωγείο μας, για να μας  ευχαριστήσει για τη συμμετοχή μας στη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων!





Καλό σας σαββατοκύριακο!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηστε στη σελιδα μας