Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Οι δύο πρώτες εβδομάδες!!


 Οι πρώτες εβδομάδες πέρασαν όπως κάθε χρόνο με παιχνίδια γνωριμίας και προσαρμογής στο πρόγραμμα του σχολείου! Τις εβδομάδες αυτές τις αφιερώνουμε πάντα στο να γνωρίσουν τα παιδιά το νέο τους περιβάλλον και τους νέους φίλους τους, να νοιώσουν ασφαλή και να κατανοήσουν ότι υπάρχει ένα σταθερό πρόγραμμα που μπορεί να προσφέρει σε όλους τόσο διασκέδαση όσο και γνώσεις!!

Την πρώτη εβδομάδα μάθαμε τα ονόματα των φίλων μας και παίξαμε μαζί τους, στην τάξη και την αυλή. Αρχίσαμε σταδιακά να διαμορφώνουμε το ημερήσιο και εβδομαδιαίο πρόγραμμα της τάξης, κατανοήσαμε την συνέχεια των δραστηριοτήτων στην τάξη, και παίξαμε παιχνίδια που μας φέρνουν πιο κοντά.

Περάσαμε πολύ ωραία όταν η κ. Ελευθερία μας πήρε συνέντευξη με το μικρόφωνο, και μιλήσαμε για τον εαυτό μας και τα πράγματα που μας αρέσουν (ή δεν μας αρέσουν), την οικογένεια και το σπίτι μας!

Γνωρίσαμε την αυλή μας και τα παιχνίδια που μπορούμε να παίξουμε εκεί, δοκιμάσσαμε όλα τα παιχνίδια και βρήκαμε την ευκαιρία να παίξουμε με τους μικρότερους φίλους από τον παιδικό σταθμό!

Γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα της Τελείας, ξεκινώντας έτσι την πρώτη μας εργασία, και κατανοώντας ότι στο σχολείο δεν υπάρχουν δύσκολα πράγματα, αρκεί να θέλουμε να συμμετέχουμε!

Διαβάσαμε το πρώτο μας παραμύθι και παίξαμε κουκλοθέατρο,  συμμετέχοντας με πολλή χαρά!

Μελετήσαμε  τα χαρτάκια με τους αριθμόυς, τα γράμματα, τις λέξεις, που γέμισε η κ. Ελευθερία στον τοίχο, μάθαμε σε τί μας χρησιμεύει το ημερολόγιο, ασχοληθήκαμε με τις ημέρες και τη σειρά τους, και περιμένουμε πώς και πώς να τελειώσει ο Σεπτέμβριος, για να ασχοληθούμε με τον Οκτώβριο ("για να ξεκινήσουμε έναν μήνα από την αρχή και να τον φτάσουμε μέχρι το τέλος"!)

Γνωρίσαμε το πρώτο γραμματάκι μας, το Σσς! Είδαμε ότι μοιάζει με το αρχικό γράμμα του ονόματος του Στ., μιλήσαμε γι'αυτό, και βρήκαμε λέξεις που αρχίζουν από Σ:
Σεπτέμβριος
Στέφανος
σταφύλι
σαλιγκάρι
σαμιαμίδι
σαύρα
σοκολάτα
σίδερο
σαλάτα
σούπα
σουβλάκι
σύννεφα
Τις ζωγραφίσαμε σε ένα μεγάλο χαρτί για να τις θυμόμαστε, και μετά η κ. Ελευθερία μας έδωσε ένα χαρτί για να στολίσουμε όλοι το αρχικό γράμμα από τα ονόματά μας!!

Την δεύτερη εβδομάδα, συζητώντας για το σχολείο μας και το Δημοτικό Σχολείο που είναι λίγο πιο μακριά, η κ. Ελευθερία μας πρότεινε να γνωρίσουμε και άλλα σχολεία, ακόμα και έξω από την Ελλάδα,  επικοινωνώντας μαζί τους μέσα από τον υπολογιστή, με ζωγραφιές και φωτογραφίες. Έτσι, ξεκινήσαμε να ετοιμάζουμε μία παρουσίαση του εαυτού μας και του σχολείου μας, φωτογραφίζοντας όσα μας αρέσουν στο σχολείο, για να τα στείλουμε σε άλλες χώρες και να περιμένουμε την απάντησή τους!!!
Παιχνίδια που μας άρεσαν αυτές τις ημέρες:Τα αγάλματα, το κρυφό μοντέλο, η μαγική σκόνη, τα πυργάκια στην αυλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηστε στη σελιδα μας