Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

31/10/2011-4/11/2011

Η Εθνική Επέτειος μπορεί να πέρασε, εμείς όμως έπρεπε να τελειώσουμε την ενότητα με έναν ευχάριστο τρόπο! Έτσι, την Δευτέρα διαβάσαμε την "Ειρήνη" του Αριστοφάνη, παρατηρήσαμε τις εικόνες και μιλήσαμε για τα καλά της ειρήνης στη γη. Αμέσως μετά, ετοιμαστήκαμε να ξεκινήσουμε ένα φύλλο εργασίας με το σύμβολο της ειρήνης (ασκήσεις αντίληψης, παρατηρητικότητας).
Εκείνη την ώρα όμως παρουσιάστηκε μία άγνωστη λέξη. Τί είναι "σύμβολο"; Άραγε μπορούμε να αναγνωρίσουμε σύμβολα από την καθημερινή μας ζωή; (παραδείγματα: Η Σημαία, ταμπέλες και πινακίδες, σήμανσης ή της καθημερινότητας π.χ. WC κτλ). Με κιμωλία ζωγραφίσαμε στον πίνακα όσα σύμβολα και σήματα ξέρουμε και ζητήσαμε από την κ. Ελευθερία να μας δείξει και άλλα!

Έτσι, όλη η υπόλοιπη εβδομάδα πέρασε με το θέμα της κυκλοφοριακής αγωγής και των μέσων μεταφοράς. Είδαμε αφίσες και εικόνες, φτιάξαμε memory και παιχνίδια με σήματα του Κ.Ο.Κ., βρήκαμε μέχρι και λογισμικό στον ΗΥ που μας βοήθησε να καταλάβουμε τους κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε είτε ώς πεζοί είτε μέσα στο αυτοκίνητο!! Εκείνες τις ημέρες μας επισκέφτηκε μέσα από το βιβλίο της και η μαγισσούλα Κατόνη, που μας έκανε μια βόλτα στην πόλη της χωρίς τη μαγική της σκούπα αλλά πάντα κυκλοφορώντας με ασφάλεια! Ακι φυσικά, επειδή μας αρέσει να μαθαίνουμε, αφού παίξαμε με τα μέσα μεταφοράς, προχωρήσαμε και σε μια δεύτερη αφίσα και είδαμε τα οχήματα δημόσιας χρήσης, τα ονόματα και τη χρησιμότητά τους! (φορτηγό, απορριμματοφόρο, πυροσβεστικό όχημα, ασθενοφόρο κτλ)

Κάτι ακόμα που κάναμε: Παίξαμε τη "Σαρανταποδαρούσα", το πρώτο παιχνίδι πλευρίωσης (δεξιά-αριστερά) για αυτή τη σχολική χρονιά, και κινητικά παιχνίδια με το σκοινί της παρέλασης (φιδάκι & θάλασσα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηστε στη σελιδα μας