Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020Τί είναι ο κορονοϊός και γιατί έχει αλλάξει όλη μας τη ζωή; Σας προτείνουμε ένα όμορφο παραμύθι και ένα βίντεο από τα αγαπημένα playmobil των παιδιών, που εξηγεί με απλό τρόπο τις αλλαγές στη ζωή μας λόγω του κορονοϊού. Μπορείτε να τα δείτε/διαβάσετε εδω (βίντεο)  και εδώ (παραμύθι)

Ακόμη ένα ενδιαφέρον υλικό, μετεφρασμενο σε πολλές γλώσσες από το πρωτότυπο θα βρείτε εδω (αρκεί να βρείτε το αρχείο στα ελληνικά, λίγο μετά τη μέση της σελίδας).

Αφού παρακολουθήσετε το υλικό, μπορείτε να συζητήσετε με τα παιδιά σας και να τα αφήσετε να εκφράσουν όσα νοιώθουν για τις αλλαγές που ζουν 

Ενδεικτικές ερωτήσεις για το βίντεο:
Τί είναι ο κορονοϊός;
Με ποιόν τρόπο προστατευόμαστε από τον κορονοϊό;
Πώς νοιώθεις με αυτές τις αλλαγές στη ζωή μας;
Γιατί διαλέγουμε να μείνουμε μακριά από τους ανθρώπους που αγαπάμε;
Θα ζήσουμε για πάντα με αυτόν τον τρόπο;
Τί θα ήθελες να αλλάξεις στο καθημερινό σου πρόγραμμα;

 Ενδεικτικές ερωτήσεις για το παραμύθι:
Τί διαφορετικό έχει ο κορονοϊός σε σχέση με τις άλλες ιώσεις;
Ποιό ήταν το σχέδιο του κορονοϊού για να γίνει διάσημος;
Με ποιούς τρόπους αποφάσισε ο κορονοϊός να κολλήσει τα παιδιά;

Μπορείτε να αφήσετε τα παιδιά σας να ζωγραφίσουν ελεύθερα αυτό που τους έκανε εντύπωση από τις δύο ιστορίες, να πάρουν πλαστελίνη, χαρτόνια, άχρηστο/ανακυκλώσιμο υλικό και να δημιουργήσουν... τον κορονοϊό!!! Θα χαρούμε να μας στείλουν τις δημιουργίες τους στο email του σχολείου και να τις ποστάρουμε εδώ.. (προσοχή, χωρίς να φαίνονται φατσούλες και χωρίς να γράφετε ονόματα στις εργασίες των παιδιών!!)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζητηστε στη σελιδα μας