Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Αφιερωμένο σε όλους - για ένα καλοκαίρι όπως θέλουμε να είναι...

Ο κανόνας του εσώρουχου - παρακαλώ δείτε το όλοι...

Αξίζει να δείτε ΟΛΟΙ την ιστοσελίδα που το Συμβούλιο της Ευρώπης αφιερώνει στον χρυσό "κανόνα του Εσώρουχου". Και αξίζει όλοι να διαβάσουμε στα παιδιά μας το παραμύθι του Κίκο. Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς. Σκεφτείτε ότι σε αυτήν την γλυκιά ηλικία για κάποια παιδιά είναι ήδη αργά!! Βοηθήστε τα παιδιά σας να γίνουν ώριμα, ανεξάρτητα και να μάθουν να προφυλάσσουν τον εαυτό τους, μιλήστε ειλικρινά και με αγάπη στα παιδιά σας, ενημερώστε και ενημερωθείτε.

πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε στην ιστοσελίδα..

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

11/6/2012-14/6/2012

Την Δευτέρα παρουσιάσαμε τη γιορτή μας στους γονείς!! Χορέψαμε, είπαμε καλοκαιρινά ποιήματα, και στο τέλος κεραστήκαμε από ένα παγωτό!!!

Η Τρίτη και η Τετάρτη πέρασε πια ξεκούραστα, χωρίς πρόβες και ανησυχία για τη γιορτή. Παιχνίδι, τακτοποίηση της τάξης, καθάρισμα των προσωπικών αντικειμένων μας (μαρκαδόροι, συρτάρια, παιχνίδια), πικ νικ στην αυλή κάτω από το δέντρο μας, πολλά ομαδικά παιχνίδια, και ένα παραμύθι για το θυμόμαστε σε όλη μας τη ζωή: " O Κίκο και το Χέρι", ένα παραμύθι που φυτεύει στο μυαλό μας ένα σποράκι για προβληματισμό...



Και έφτασε την Πέμπτη η τελευταία ημέρα του σχολείου!! Με πολλά γέλια, πολλή συγκίνηση και πολύ αγάπη πήραμε όλοι τα αναμνηστικά μας, το φάκελο με τις εργασίες μας, αποχαιρετήσαμε την κ. Ελευθερία και τους φίλους μας και ευχηθήκαμε ο ένας στον άλλον:

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ! ! !

4/6/2012-8/6/2012

Την Δευτέρα περάσαμε την ημέρα του Αγ. Πνεύματος μακριά από το σχολείο. Την Τρίτη όμως, με τις μπαταρίες μας γεμάτες, ήρθαμε στο σχολείο ξεκούραστοι και έτοιμοι να δουλέψουμε και πάλι για τη γιορτή μας!!

Αυτές τις ημέρες, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων οργάνωσε μια βιβλιοπαρουσίαση και μας έστειλε μια πρόσκληση και μία αφίσα για το διάδρομο της τάξης μας. Τί ωραία ιδέα για να προσκαλέσεις κάποιον!! Και εμείς; Θα κάνουμε πρόσκληση και αφίσα για τη γιορτή μας;  Διαβάσαμε όσα μας έστειλε ο Σύλλογος για να μάθουμε πώς γράφουμε μία πρόσκληση, και συζητήσαμε για το τί θα γράψουμε στη δική μας πρόσκληση. Μετά από ιδέες, διαφωνίες και απορίες, τελικά αποφασίσαμε το κείμενό μας, και η κ. Ελευθερία το έγραψε σε ένα χαρτί για να μην το ξεχάσουμε. Μα, έτσι όμως θα δώσουμε την πρόσκληση; Η αρχική ιδέα ήταν να γράψουμε και εμείς το κείμενο στον υπολογιστή, αλλά τα γράμματα ήταν τόσα πολλά, που τα παιδιά είχαν μία άλλη, πιό ξεκούραστη και εξίσου ωραία ιδέα! Να γράψει ο καθένας από λίγες λέξεις στο χαρτί και μετά να τις ενώσουμε για να φτιάξουμε το κείμενο! Το σχέδιο μπήκε σε εφαρμογή, και στο τέλος της ημέρας η πρόσκληση έμοιαζε κάπως έτσι:

Μεγάλη σε μέγεθος, έφτασε το Α4, αλλά η κ. Ελευθερία την μίκρυνε στο φωτοτυπικό για να χωρέσει πίσω από το καλοκαιρινό μας καδράκι και να το πάρουμε στο σπίτι μας!

(Η πρόσκλησή μας! Δύο διαφορετικά σχέδια, γιατί ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του...)
                   
Και για την αφίσα; Πίσω στο φωτοτυπικό για μεγέθυνση, οι αφίσες είναι μεγάλες! Φωτοτυπήσαμε το κείμενό  μας σε Α3, το στολίσαμε καλοκαιρινά, και φτιάξαμε μια πανέμορφη αφίσα για το διάδρομο του σχολείου!!



Αυτές τις ημέρες με τόση ζέστη, μιλήσαμε ακόμα για τη θάλασσα και τις χαρές της! Τί μπορούμε να κάνουμε στη θάλασσα που να μας κάνει να χαιρόμαστε; Μιλήσαμε για τα θαλάσσια σπορ και για το ψάρεμα, τα παιδιά ανέφεραν τις εμπειρίες τους και συζητήσαμε για το τί θα μπορούσαμε να παίξουμε μέσα στην τάξη που να μοιάζει με θαλασσινή ασχολία.
Έτσι, αποφασίσαμε να φτιάξουμε μερικά ψαράκια για να τα ψαρεύουμε! Κόψαμε ρολά από χαρτί υγείας, τα βάψαμε και τα στολίσαμε Έπειτα η κ. Ελευθερία έφτιαξε στο χαλί ένα βυθό, έβαλε συνδετήρες στα ψαράκια μας και με τη βοήθεια ενός μαγνήτη, τσακ! Να το ψαράκι στο αγκίστρι μας!

(Μυστικό: Για να μην είναι βαρετό το ψάρεμα - τα παιδιά χάνουν εύκολα το ενδιαφέρον τους - εμείς βρήκαμε μια πονηριά:
Κόψαμε καρτελες με τα γράμματα της αλφαβήτου και τους αριθμούς και βάλαμε κάθε ψαράκι κοντά σε κάποια καρτέλα. Για να ψαρέψουν τα παιδιά έπρεπε να απαντήσουν στις ερωτήσεις μας, και να βρουν το σωστό ψαράκι. Π.χ.
  • θέλω να ψαρέψεις το ψαράκι που είναι κρυμμένο σε ένα....παπούτσι. Από ποιό γράμμα ξεκινάει το παπούτσι; (γράμμα Ππ)
  • Ένα ψαράκι βρήκε στο βυθό μερικές πετρούλες. Δεν ήταν ούτε 4 ούτε 6. Πόσες ήταν; (αριθμός 5) )
είδαμε επίσης βίντεο από ψάρια, ψαράδες και ζώα της θάλασσας, μιλήσαμε και παρατηρήσαμε ποιοί ζούνε στο βυθό:

(όλα τα βίντεο από τον χρήστη bubblevision είναι εκπληκτικά, αξίζει να τα δείτε εδω...)

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

28/5/2012-1/6/2012

Αυτή η εβδομάδα ήταν η τελευταία για το θέμα "ανακύκλωση" Μάλιστα, το σχολείο μας επισκέφτηκε ένας υπάλληλος της εταιρίας ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ που ασχολείται με την ανακύκλωση, για να μας μιλήσει για τα σκουπίδια και τον κύκλο ζωής τους, και μας είπε αρκετά χρήσιμα πράγματα για τη δουλειά του!

Εμείς όμως δεν μείναμε εκεί! Μας άρεσε τόσο η ιδέα της επαναχρησιμοποίησης των υλικών, και όλη την εβδομάδα ασχολούμασταν με ανακυκλώσιμα υλικά: Εφημεριδες για να ετοιμάσουμε και να στολίσουμε τις προσκλήσεις της γιορτής, πλαστικά ποτηράκια μιας χρήσης που σκεφτήκαμε να συμπεριλάβουμε στην κατασκευή μας από ανακυκλώσιμα υλικά, ξεχώρισμα των σκουπιδιών που ανακυκλώνονται, και παιχνίδι-δουλειά, πρόβες, εργασίες, τραγούδια και κινητικά παιχνίδια στην αυλή, έκαναν την εβδομάδα να κυλήσει γρήγορα! 

Αναζητηστε στη σελιδα μας